Senatorii au votat astăzi proiectul de lege prin care profesorii ar urma să primească un supliment de bani pe fondul pandemiei de coronavirus, după modelul cadrelor medicale.

Votul final asupra acestei legi se va da miercuri, în plenul Camerei Deputaților.

Astfel, propunere legislativă pentru acordarea unui stimulent de risc pentru personalul din învățământ pe întreaga durată a stării de alertă și urgență, ca urmare a riscului răspândirii coronavirusului COVID-19, a înregistrat 85 de voturi pentru, 25 de voturi împotrivă și 13 abțineri.

Proiectul prevede ca toate cadrele didactice, precum și personalul didactic auxiliar și personalul nedidactic din învățământul de stat să primească un stimulent de risc în cuantum de 2.000 de lei lunar, respectiv de 1500 de lei lunar acordat pe toată durata stării de alertă și a stării de urgență, pentru implicarea și expunerea în fața riscului răspândirii coronavirusului COVID-19. Proiectul de lege pentru aprobarea OUG 135/2020 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2020 se află în procedură de urgenţă în Parlament şi urmează să fie votat într-un plen reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Este ideea parlamentarilor PSD, însă Guvernul Orban nu susține acest de proiect și a anunțat că va ataca legea la Curtea Constituțională.

Articolul precedentȚara care va primi aproape 900 de miliarde de euro de la UE și nu știe ce să facă cu ei
Articolul următorCine îşi asumă răspunderea pentru eventuale efecte adverse ale vaccinului anti-COVID?