În perioada 25-26 aprilie, anunță senatorul bihorean Florian Bodog, la invitația domnului Yasuo Fukuda, fost prim ministru al Japoniei și a domnului Keizo Takemi, deputat japonez și președintele Forumului Asiatic al Parlamentarilor pentru Populație și Dezvoltare, particip, la Tokyo, la conferința globală organizată înaintea summit-ului G7 care va avea loc în luna mai, la Hiroshima. Summit-ul G7 va fi primul organizat după ce populația planetei a depășit borna simbolică de 8 miliarde de locuitori.

Conferința la care particip eu va trece în revistă angajamentele și deciziile politice luate în domenii precum sistemul global de sănătate sau problemele de gen, ori de tineret, care au fost puternic afectate în perioada pandemiei.

De asemenea, vom discuta despre măsurile posibile pentru a răspunde unor asemenea crize sau pandemii, accelerând eforturile comune în vederea obținerii unei dezvoltări durabile în epoca post-COVID.

La solicitarea organizatorilor, în calitate de membru al Senatului României și de fost ministru al Sănătății, voi susține o prezentare în cadrul uneia dintre sesiunile conferinței, în care se va discuta despre modul în care parlamentarii pot genera legislație de o manieră eficace și despre cum rețelele de cooperare interparlamentară pot contribui la îmbunătățirea guvernanței globale și a managementului riscului în urma pandemiei și, desigur, cu gândul la alte probleme de natură globală cu care ne vom confrunta în viitor.

Prezentarea mea se va concentra mai ales asupra modului în care grupurile sociale defavorizate și vulnerabile pot fi mai bine protejate, mai ales în ceea ce privește sănătatea sexuală și reproductivă, în condițiile în care, spre deosebire de Asia sau Africa, unde populația este în creștere și, în medie, tânără, în Europa, inclusiv în România trendul este exact opus: populația scade și îmbătrânește.

La întoarcerea în țară, voi reveni pentru a vă prezenta cele întâmplate și discutate la Tokyo – mai scrie Florian Bodog pe blogul său. (sursa)

Articolul precedentAeroportul Oradea, mult sub cele din Târgu Mureș sau Bacău
Articolul următorDieta ketogenică. Ce nu știai despre dieta keto. Riscuri