Se schimbă protocolul de vaccinare pentru serul Oxford AstraZeneca. Statele europene speră că astfel vor accelera vaccinarea şi vor grăbi imunizarea populaţiei înainte de un nou val.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează că numărul cazurilor a crescut, din nou, după 7 săptămâni. România vrea să vaccineze cu serul britanic si persoanele peste 55 de ani, limita impusă în prezent.

Este vaccinul cu cea mai scăzută rată de administrare la nivelul Uniunii Europene. Frecvenţa efectelor secundare şi teama că ar fi mai puţin eficient decât serurile produse de Pfizer şi Moderna au făcut ca milioane de doze să rămână în depozite. Cu o rată de vaccinare sub aşteptări, mai multe state iau în calcul modificarea protocolului de administrare. Inclusiv România.

Valeriu Gheorghiţă“Am trimis o adresă către Ministerul Sănătăţii, Comisia Ştiinţifică şi Agenţia Naţională de reevaluare a criteriului de vârstă pentru vaccinul produs de compania AstraZeneca având în vedere noile date de eficienţă la persoanele de peste 55 de ani şi chiar de peste 65 de ani”.

Franţa a aprobat deja vaccinarea persoanelor până în 75 de ani cu serul britanic.

Mai multe landuri din Germania analizează aceeaşi măsură în timp ce noi valuri de infectare cu noile tulpini ameninţă continentul. (observatornews.ro)

Articolul precedentCum au torturat nouă polițiști două persoane care le-au reproșat că nu poartă mască. Detalii șocante din dosar
Articolul următorDirectivă europeană: Reparațiile electrocasnicelor, asigurate de producători timp de zece ani