Vicepreşedintele PNL şi al Camerei Deputaţilor, Dan Laurenţiu Leoreanu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că se intenţionează lansarea unui nou Program Naţional de Dezvoltare Locală, în special pentru infrastructura rutieră şi de gaz metan.

“Există o gândire pentru un PNDL 3 ca să fie lansat, ca structură, în toamna acestui an şi cu execuţie începând de anul următor, cu privire în special pentru dezvoltări, modernizări, reabilitări de drumuri locale şi de reţele de gaz”, a precizat Leoreanu.

El a adăugat că în cadrul Programului Naţional de Recuperare şi Rezilienţă va exista şi o componentă destinată autorităţilor locale, în valoare de aproximativ 3 miliarde euro.

“Pe PNRR, dincolo de marile proiecte care vor fi gestionate de ministerele de resort, vom veni şi către o componentă locală care va fi la îndemâna autorităţilor locale pentru a-şi dezvolta localităţile pe o parte din PNRR care însemna undeva, în discuţie, în jur de 3 miliarde de euro. Aici sunt gândite componente sectoriale care să fie instrumentate de ministerele de resort”, a mai spus vicepreşedintele PNL.

La finalul lunii Ianuarie, Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a declarat că se vor asigura în continuare plăţi pentru contractele de investiţii care sunt în derulare în cadrul fazelor 1 și 2 ale Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL), iar despre oportunitatea PNDL 3 se va discuta în a doua parte a anului, conform Agerpres.

„PNDL 1 şi PNDL 2 continuă cu toate contractele de investiţii care sunt în derulare. Nici nu dorim şi nici nu putem să oprim vreun contract de investiţii în derulare. Ele sunt spre finalizare, deoarece, ca şi efort bugetar, peste 60% din aceste două programe sunt deja plătite. Ele vor merge în continuare. Chiar săptămâna trecută am făcut o plată însemnată de sumă pentru PNDL 1 şi PNDL 2 pe lucrările care erau executate. (…) Aceste două programe merg în continuare. În ceea ce priveşte un nou eventual program, discuţiile sunt deocamdată premature. Ne dorim acest lucru, dar ele trebuie reluate undeva în a doua parte a anului. (…) Avem PNDL 1 şi PNDL 2 în curs, merg toate investiţiile.

În ceea ce priveşte PNDL 3, aici urmează să avem o analiză şi discuţii în ce urmează”, a declarat ministrul Dezvoltării, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Victoria. (sursa)

Articolul precedent”Realizările” lui Vlad Voiculescu în trei luni: broșuri, plicuri inscripționate și mai mulți urmăritori pe Facebook
Articolul următorMinistrul Ciucă, altă gafă. A lăsat tancul cu cheile în contact și s-a dus să ia țigări