Helena Dalli, comisar european pentru egalitate, a vrut să promoveze  incluziunea de limbaj prin excluderea unor termeni problematici precum Crăciun. O entitate superioară multirasială și multigen să te binecuvînteze – evident, numai cu consimțămîntul tău expres! –, Helena. Din păcate, proiectul ei a picat. Normal, ați spune, pentru că a fost făcut de o femeie. Și toată lumea știe că bărbații de la putere sînt sexiști și complotează în secret împotriva femeilor. În fine, să trecem la propunerile noastre

Ați înțeles deja, Crăciunul trebuie să devină „Sezonul Sărbătorilor“. Prin urmare, Moș Crăciun devine Moș Sezonul Sărbătorilor? Evident că nu, ar suna complet idiot. Varianta corectă va fi Persoana Sezonului Sărbătorilor.

Pentru a combate energic rasismul și xenofobia ca parte a patriarhatului opresiv, zăpada nu va mai fi albă.

Pomul de Cră… pardon, pomul de Sezonul Sărbătorilor: dacă sîntem de acord că numărul de pet-uri sufocă planeta, atunci cum putem tolera o abominație precum brazii de plastic? De ce nu încercați pomi din materiale biodegradabile? Gen hîrtie? Sau poate o formă de lemn?

Pentru că tradiția impune în mod opresiv și manifestări artistice, este necesară adaptarea la Noua Ordine Mon… la norme de exprimare nicidecum absurde. Deocamdată va fi acceptată o singură poezie, pentru a da tuturor șansa să se exprime la fel, fără să avem tensiuni generate de discriminări estetice de tip „a mea e mai frumoasă“. Prin urmare, memorați această poezie corectă politic: „Persoana Sezonului Sărbătorilor, cu o coafură diversă cromatic, a sosit de prin nămeți / Și aduce un număr corespunzător și neofensiv de cadouri persoanelor minore de orice gen / Persoana Sezonului Sărbătorilor / Persoana Sezonului Sărbătorilor“.

Diversitatea de gen: o comisie special constituită va certifica faptul că, dacă dorește, lerul se poate identifica drept lin. Linul, însă, rămîne lin, eventual „și iarăși lin“, pentru a nu tulbura sensibilitățile ridicole ale anumitor categorii sociale.

Dan Darie / catavencii.ro

Articolul precedentCroaţia poate intra în zona Schengen. Bruxelles-ul a dat undă verde
Articolul următorNu mai e ca pe vremea lui Cîțu… CJ Bihor și Primăria Oradea vor primi bani de la Guvern