”Fidesz a părăsit Grupul Partidului Popular European din Parlamentul European. A refuzat să accepte ca drepturile deputaților în Parlamentul European – și, prin urmare, drepturile alegătorilor maghiari – să fie restricționate printr-o modificare a statutului grupului (PPE/EPP).


În timp ce noi, aici, în Ungaria – și alți lideri din propriile țări – ducem literalmente o bătălie pe viață și de moarte împotriva coronavirusului, PPE se dedică jocurilor de putere în bula birocraților de la Bruxelles. Este inacceptabil.

Ieșirea noastră din grup deschide, de asemenea, o nouă perspectivă în politica europeană. Se știe că noi, maghiarii, am vrut să întoarcem PPE – care se află în continuă retragere, renunțând la valorile sale politice, ca și cum ar fi de la o navă care se scufunda – la poziția sa anterioară ca principală forță intelectuală și politică europeană.
Am vrut să o readucem la starea de formațiune de dreapta, puternică și democratică, care ar putea reuni partidele centriste, conservatoare și tradiționale democrat-creștine și alegătorii lor într-o mare casă politică comună. Ieri s-a pierdut această oportunitate.

PPE a devenit în cele din urmă o anexă a stângii europene. În ceea ce privește migrația, valorile familiei și suveranitatea națională – cu alte cuvinte, marile probleme din epoca noastră – nu mai există nicio diferență între PPE și stânga europeană. Există motive întemeiate ca partidele din stânga europeană și liderii lor să aprindă focuri de sărbătoare: și-au extins numărul prin adăugarea unui alt partid.

Fortes Fortuna adiuvat!”

Budapesta, 4 Martie 2021
Viktor Orban

Articolul precedentPSD a trimis șefilor Comisiei Europene o scrisoare-protest: ‘Țara noastră alunecă spre o cale nedemocratică’
Articolul următorFlorian Bodog: Fosta conducere a Spitalului Județean încearcă să minimalizeze problemele și să pună sub semnul întrebării demersul PSD de a aloca mai mulți bani pentru spitalele din Bihor