Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă a decis, în urmă cu puțin timp, conform unor informații primite de STIRIPESURSE.RO, ca toate școlile din România să se închidă începând de miercuri, 11 martie, pentru o săptămână. Însă, în funcție de evoluția numărului de cazuri de infecție cu coronavirus, suspendarea cursurilor va fi preungită sau nu.

Grupul de suport tehnico-ştiintific condus de Raed Arafat propunea, inițial, înainte de ședința CNSSU, ca toate cursurile să fie suspendate până pe data de 21 aprilie. Măsura propusă viza grădiniţele, învăţământul primar, gimnazial, liceal, postliceal şi profesional.

Cu câteva ore înainte, Monica Anisie, ministrul – iresponsabil (!) al Educației spunea că nu există motive pentru închiderea școlilor!

„Părinții sunt îndreptățiți să pună întrebări. Însă, trebuie să nu intrăm în panică, pentru că la momentul acesta, nu există decât patru cazuri confirmate, patru cazuri de elevi care au fost diagnosticați cu coronavirus. 

Doi dintre ei deja s-au vindecat, au fost trimiși de la spital acasă. Am luat măsură închiderii unității de învățământ în care aceștia își desfășurau cursurile. Deci, la momentul acesta, fac un apel la calm pentru părinți și cadrele didactice pentru că nu există motivul închiderii școlilor”, a spus Monica Anisie la Antena 3.

Articolul precedentAnunț important pentru studenții mediciniști!
Articolul următorHaos și lipsă de organizare la primăria lui Bolojan