Ministerul Antreprenoriatului (MAT) a anunțat când va începe să plătească efectiv ajutoarele de stat în conturile firmelor calificate la finanțare în Schema HoReCa.

Plățile vor fi efectuate în conturile beneficiarilor începând cu data de 20 decembrie 2021, conform MAT. Pentru început, firmele vor primi doar prima tranșă, de 46,87% din ajutoarele contractate, fiind disponibil un buget de 1 miliard de lei pentru plăți.

Marți seara, pe 14 decembrie, MAT a transmis beneficiarilor, în cadrul aplicației electronice de înscriereacordurile de plată pentru programul HoReCa, acesta fiind începutul procedurii de plată.

Când ar trebui să fie plătită și tranșa a doua de ajutor de stat, în valoare totală de 1,2 miliarde de lei?  Ministrul Constantin-Daniel Cadariu a spus, zilele trecute, că urmează „ca la începutul anului viitor să fie plătită și diferența de aproximtiv 1,2 miliarde de lei, în conformitate cu numărul dosarelor depuse și aprobate”.

Beneficiarii schemei, în principal patroni de restaurante, pensiuni și hoteluri, așteaptă banii cu sufletul la gură, pentru că vine Crăciunul și au nevoie urgentă de bani, să nu ajungă în situația neplăcută de a se îmbulzi la furnizorii de marfă.

8.369 de beneficiari s-au calificat la finanțare în Schema HoReCa, iar 1827 de solicitanți au fost respinși. (sursa)

Articolul precedentJurnalistul orădean Flavius Bunoiu a trebuit să ceară în Instanță transparență privind cheltuielile făcute de APTOR. Și a câștigat!
Articolul următorSume URIAȘE de bani rămase la AFIR! De ce nu accesează fermierii fondurile europene