Un nou program din San Francisco va plăti oameni care sunt în risc de a împușca alte persoane să nu facă acest lucru și astfel să reducă violența armată în oraș, transmite Newsweek.

Bursa Dream Keeper (Paznicul Viselor) va demara în octombrie și va plăti 10 indivizi cu 300 de dolari fiecare lunar, pentru ca aceștia să nu tragă cu arma, a declarat, pentru Newsweek, Sheryl Davis, director executiv al Comisiei pentru Drepturile Omului.

Davis a explicat că programul nu este unul „tranzacțional”, însă se va concentra mai degrabă pe investiții în comunitățile cele mai afectate de violență.

„Nu este așa cum îl văd unii oameni. Nu este atât de tranzacțional precum «Uite câțiva dolari ca să nu faci ceva rău», însă este de fapt vorba despre cum ne ajutați să îmbunătățim siguranța publică în cartier”, spune ea.

Participanții vor avea consilieri pe viață și vor fi considerați „ambasadori ai comunității” care lucrează la a preveni violența. Ei vor lucra la dezvoltarea lor profesională, personală și comunitară și vor fi priviți ca „parteneri” în interacțiunile cu membrii comunității și în diminuarea violenței.

Programul țintește să ajungă la cauzele violenței, „care în atât de multe feluri sunt economice”, spune Davis.

Există oportunități pentru participanți să câștige 200 de dolari suplimentari în fiecare lună muncind la îmbunătățirea comunității. Unele moduri în care pot câștiga mai mult este prin muncă, mergând la școală și fiind chiar un mediator în situații care ar putea duce la violență.

Davis speră ca programul să angajeze participanții, făcându-i mai concentrați pe civism, și să le permită să fie parte a soluției. Pe termen lung, ea speră ca va creea comunități mai sgure.

Programul se bazează pe unul similar din orașul vecin Richmond, California, care ajută la reducerea omorurilor în urma împușcăturilor cu 55%, potrivit unui studiu din 2019 care a fost efectuat de Jurnalul American pentru Sănătate Publică.

Este finanțat prin Inițiativa Dream Keepr, care este un efort al orașului San Francisco pentru a redirecționa fonduri în comunitatea afro-americană. Inițiativa sprijină mai multe programe, inclusiv un complex de artă, dezvoltarea tinerilor și educație, programe de venituri asigurate și încurajarea proprietarilor de imobiliare, spune cabinetul primarului.

Violența cu arme a crescut anul acesta în San Francisco, potrivit datelor de mijloc de an, publicate de poliție. În prima jumătate a anului, au fost 119 victime ale violenței de acest tip, mai mult de dublu față de 202, când cifra la mijlocul anului era de 58.

Violența cu arme a crescut la nivel național de la începutul pandemiei de Covid-19, potrivit Arhivei de Violență Armată.

O analiză din martie a poliției din San Francisco arată că majoritatea violențelor armate sunt legate de 12 grupuri de mare risc cu „istorii extinse în sistemul judiciar”. (sursa)

Articolul precedentInflația anuală a depășit 5%, propulsată de scumpirile la energie și gaze. Topul celor mai mari creșteri de prețuri
Articolul următorAlunecare masivă de teren pe Autostrada Transilvania. Se ia în calcul schimbarea traseului