Organizat încă din anul 1987 de către GSMA – asociația internațională a operatorilor de rețele mobile, Mobile World Congres este cel mai mare eveniment de profil din lume, care adună anual la Barcelona (Spania), mii de expozanți și peste 100.000 de vizitatori.

Dat fiind numărul mare al companiilor asiatice, mai ales din China, care participă la eveniment, organizatorii au anunțat măsuri sporite de securitate pentru a încerca să preîntâmpine eventuale cazuri de coronavirus. Astfel, aceștia vor asigura control de temperatură, produse pentru spălarea mâinilor, măști de protecție dar și dezinfecția permanentă a mânerelor de ușă sau a robineților din băile sălilor de expoziție.

Totuși, aceste măsuri nu au convins pe toată lumea, firme mari, precum LG și Ericsson dar și, după câte se pare, Amazon sau Nvidia anunțâd că nu vor mai participa în acest an. De asemenea, giganții chinezi precum ZTE sau Huawei au limitat drastic participarea la eveniment a angajaților din Asia și, conform unor surse, și-au trimis directorii cei mai importanți în carantină în Europa cu mult timp înainte de evenimentul care se va desfășura în perioada 24 – 27 Februarie.

Articolul precedentPremiile Oscar 2020: lista câștigătorilor
Articolul următorMerkel lasă Germania vraiște!