​Guvernul a anunțat joi că ar fi căzut de acord cu Patronatele și Sindicatele în privința majorării salariului minim brut garantat în plată de la 1 ianuarie 2023, dar ministrul Muncii spune că discuția rămâne deschisă în ceea ce privește majorarea și taxarea salariilor mai mari decât cel minim.

  • „Guvernul și partenerii sociali au căzut de acord în privința majorării salariului minim brut garantat în plată la 3.000 de lei – din care 200 lei scutiți de impozit și contribuții de asigurări. Totodată, s-a stabilit ca salariul minim pentru sectorul construcțiilor sa crească la 4.000 de lei tot de la 1 ianuarie 2023.”, a anunțat joi seara Guvernul.

Pe de altă parte, ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat pe Facebook că anumite aspecte au rămas încă deschise.

„Sindicatele și patronatele au acceptat, în cadrul discuțiilor din CNT, propunerea PSD, anunțată de președintele Marcel Ciolacu, de mărire a salariului minim brut la 3.000 de lei, cu 200 lei netaxabili, dar și la 4.000 lei brut în domeniul construcțiilor, în anul 2023. Discuția rămâne deschisă în ceea ce privește majorarea și taxarea salariilor mai mari decât cel minim.”, a declarat Marius Budăi. (sursa)

Articolul precedentFlorian Sîrca: ”Așa arată străzile din Zona C, unde orădenii sunt impozitați abuziv de Primărie! Oferim sprijin legal gratuit celor afectați” (FOTO)
Articolul următorCum se leagă toate-n UE… Croația, Austria și Germania vor construi un nou gazoduct. Iată de ce Austria susține Croația în #Schengen!