Europa ar putea rămâne fără curent electric timp de mai multe zile. Pana de curent poate afecta bancomatele, semafoarele, telefoanele, internetul şi multe alte servicii.

Oamenii sunt sfătuiţi să păstreze în permanență rezervorul automobilului pe jumătate plin, să cumpere lămpi portabile pe baterii, lumânări, extinctoare și sisteme de atenționare privind concentrația de monoxid de carbon.

Un alt sfat de urmat este să depozitați în gospodărie apă de băut, 2 l de persoană pe zi, pentru 3-5 zile, rezerve de hrană pentru 3–5 zile, medicamentele necesare pentru două săptămâni, dar şi bani în numerar.

Există o șansă foarte mare ca o pană de curent generalizată să afecteze numeroase servicii. Klaudia Tanner, ministrul austriac al Apărării, a înaintat acest avertisment.

Blackout masiv în Europa, campanie de informare în Austria

Pentru a avertiza populația, guvernul austriac a decis să ruleze o campanie de conștientizare.

Urmează, în foarte scurtă vreme, o avarie uriaşă în sistemul energetic european, care este interconectat. Ca urmare, s-ar putea ca Europa să rămână fără curent electric între o zi şi o săptămână.

Pana de curent poate afecta bancomatele, semafoarele, telefoanele, internetul.

Ce este Blackout? Ce ar trebui să faci imediat?

Armata austriacă şi Ministerul de Interne din Austria simulează, de câteva săptămâni, ce s-ar putea întâmpla cu servicii esenţiale, cu viaţa locuitorilor, într-o astfel de situaţie.

Gândiți-vă ce probleme apar și ce posibile soluții pot fi pregătite. Asiguraţi stocuri pentru două săptămâni.

Foarte important este să vă completați trusa de prim ajutor!

Totodată, stabiliți un punct de întâlnire unde să vă vedeţi atunci când telefoanele nu vor mai funcționa. (sursa)

Articolul precedentPiața neagră a medicamentelor COVID din România: Arbidol la 300 lei, din Rusia și Tocilizumab la 8.000 lei, din India
Articolul următorJoaca de-a politica și flexibilitatea