Nunta este, poate, cel mai important eveniment din viața unui om, dar sezonul din acest an este blocat, majoritatea rezervărilor fiind amânate pentru anul viitor din cauza restricțiilor impuse pentru evenimente și a faptului că nu există predictibilitate în ceea ce privește măsurile care urmează a fi luate de autorități privind etapele de relaxare, spune pentru Profit.ro Dragoș Petrescu, secretarul general al HORA, asociația restaurantelor din România. Teoretic, legea nu permite în acest moment nici … horele, nici dansul în perechi, dacă perechile nu sunt din aceeași familie, pentru că astfel nu ar fi respectată distanțarea socială, scrie profit.ro.

“Sezonul de nunți din acest an este la pământ, toate rezervările pentru închirierea restaurantelor s-au amânat fie pentru anul viitor, fie după luna noiembrie a acestui an”, spune Petrescu.

În jur de 88% dintre nunți sunt evenimente cu o participare de sub 120 de persoane, însă în condițiile date clienții nu au voie să se întrunească într-un număr atât de mare. Pe de altă parte, oficialul HORA susține că, potrivit restricțiilor, sunt interzise în această perioadă … horele, pentru că nu se respectă distanțarea socială.

“Teoretic, poți face nuntă pe un câmp, respectând distanțarea socială, dar n-ai voie să dansezi blues sau să faci hore, sau poți să le faci, dar numai cu nevasta și cu copiii”, a explicat Petrescu.

Din 25 de miliarde de lei cât reprezintă încasările HoReCa în România în 1 an, 7 miliarde lei sunt făcute de către hoteluri și 18 miliarde lei de restaurante și săli de evenimente. Din sumă, 3 miliarde lei reprezintă nunțile. “Acești 3 miliarde au dispărut în acest an”, a mai spus Dragoș Petrescu.

Citește mai mult la: https://www.profit.ro/stiri/social/coronavirusul-a-pus-la-pamant-sezonul-de-nunti-romanii-nu-mai-au-voie-sa-danseze-in-hora-sau-blues-daca-nu-sunt-din-aceeasi-familie-19406387

Articolul precedentBolojan, ne mănâncă țânțarii!
Articolul următorLa fel ca și Putin, PNL crede că va guverna până în 2030