O nouă infracțiune devine la modă la noi. Românii cu frică de vaccinare mituiesc medicii de familie ca să le dea certificat fals. Medicii din Timișoara au observat fenomenul. În spitale au ajuns mulți infectați cu SARS-CoV-2 care aveau certificate de vaccinare. Medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș presupun că nu toți pacienții au primit de fapt serul.

Poliția a deschis dosar penal in rem pentru fals intelectual și zădărnicirea combaterii bolilor. Medicii de familie sunt suspectați că ei declară că au vaccinat pacientul, în general cu o singură doză, deși nu s-a întâmplat așa ceva.

Și în Alba sunt astfel de suspiciuni. Pe internet au apărut anunțuri și cu prețul de 100 de lei pentru o vaccinare falsă. Acest lucru vine în contextul în care Ministerul Sănătății vrea să bage 7 milioane de euro în tichete de masă pentru vaccinați. Un vaccinat complet ar primi un tichet de 100 de lei. În octombrie, Ministerul vrea să facă și o loterie. Premiile totale sunt de 3 milioane de lei.

„Oamenii sunt neîncrezători. Și neîncrederea vine dintr-o teamă. De a nu se îmbolnăvi cu altceva și preferă să se îmbolnăvească mai degrabă de Covid decât de altele. De fapt, te îmbolnăvești de o frică generalizată. Ceea ce nu e sănătos devine o neîncredere atât în autorități și să avem încredere doar în bârfele de pe internet? Avem nevoie ca comunicarea să fie empatică să vorbim din inimă, să nu folosim doar date. Cele mai multe hotărâri le luăm pe emoție. Oamenii nu au încredere doar în date oficiale și doar în studiile făcute undeva prin Anglia și vedem apoi că sunt sau nu sunt“, spune preotul Francisc Doboș. (sursa)

Articolul precedentPedeliștii au câștigat în PNL! Cîțu, de trei ori mai mulți delegați decât Orban. Peneliștii bihoreni, tot nehotărâți
Articolul următorConsiliul Fiscal spulberă rectificarea bugetară făcută de Guvernul Cîțu: Un derapaj major pe partea de cheltuieli!