Numirea noului Guvern de la București a deschis discuția egalității de șanse dintre femei și bărbați, în condițiile în care dintre cei 20 de miniștri, unul singur este femeie – Raluca Turcan, la Muncă. România și Polonia sunt statele europene cu cel mai mic procent de reprezentare al femeilor în guvern: 5%, respectiv 6%.

O reprezentare slabă a femeilor au și Ungaria, Malta, Grecia și Estonia, însă tot stau ceva mai bine decât România: au câte două femei în funcții de conducere guvernamentale.

Și mai bine stau Cipru, Letonia și Slovacia și Slovenia, care au câte trei femei în guvern.

Belgia și Franța au împărțit numărul de portofolii în mod egal între cele două sexe. Belgia are 10 femei și 10 bărbați în guvern, în timp ce Franța este condusă de 22 de femei și 22 de bărbați.

Din punct de vedere al reprezentării femeilor, cel mai bine stau țările nordice, unde numărul acestora îl depășește pe cel al bărbaților.

Citeşte întreaga ştire: România stă cel mai prost, din toată Europa, la reprezentarea femeilor în guvern. Cum arată guvernele din celelalte state UE

Articolul precedentAdeverinţa de vaccinare nu îi scapă pe români de restricţii: ‘Nu este de natură să producă efecte juridice’
Articolul următorPENIBIL! De ce spune Moise Guran ca nu a mai intrat în politică. “Înțelegerile penale dintre Orban și Nicușor Dan”