După eșecul în alegerile recente din care a fost salvat doar de intervenția, în continuare neconstituțională a lui Iohannis, peneliștii aveau nevoie de ceva, de orice succes, oricât de mic, de care să se agațe. Și au ales să mintă.

Așa cum scrie și Politico.eu, Centrul European pentru Competență Cibernetică NU este o agenție a UE, iar România tot NU găzduiește niciuna dintre adevăratele agenții europene.

https://www.politico.eu/article/the-race-to-host-the-eus-cyber-competence-center/

Mai mult, conform Comisiei Europene, Agenția Europeană pentru Securitate Cibernetică își are sediul la Heraklion, în Creta!

https://www.enisa.europa.eu/

Lista agențiilor Uniunii Europene poate fi consultată aici. Spre comparație, în zona noastră, Grecia și Ungaria găzduiesc câte două agenții, iar Polonia, Cehia, Slovacia și Slovenia, câte una.

Tot conform Politico, centrul de la București va angaja probabil 30 de persoane, cu posibilitatea, teoretică, de a crește cândva până la 80 de posturi.

Jurnaliștii de la Bruxelles mai menționează faptul că Guvernul de la București NU a indicat concret modul în care poate susține managementul specific al unor documente clasificate ”Secret UE” și că a pus la dispoziție un spațiu PENTRU ÎNCHIRIERE, fără a oferi detalii legate de costurile de înființare.

https://www.politico.eu/article/the-race-to-host-the-eus-cyber-competence-center/
Articolul precedentPNL se joacă IAR de-a Cîțu…
Articolul următorDupă modelul Dragnea, PNL a decis: Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților