PNRR, în formă în care urmează să fie aprobat de Comisia Europeană are una dintre cele mai consistente anexe de condiționalități raportat la celelalte state membre, a scris sâmbătă pe Facebook fostul ministru al Finanțelor Alexandru Nazare. Avem de îndeplinit peste 500 de “milestone-uri” și “target-uri” că să putem atrage toți banii din granturi și împrumuturi, precizează Nazare.

Fostul demnitar adaugă că succesul negocierii PNRR nu e dat de simplă aprobare, ci mai ales de condițiile agreate. „Corespondență cu Comisia Europeană, începând cu luna iunie, a fost secretizată pe motiv că erau negocieri în curs. Atât timp cât premierul anunță furtunos aprobarea, nu văd de ce clauzele de atragere a banilor din PNRR să rămână secretizate. Domnul Cîțu declara recent, aflat în vizită în Teleorman, că nu crede că a există vreun premier mai transparent că el. Așadar, când vom putea consulta pe site-ul Guvernului clauzele pe care le conține formă finală a PNRR? Sper că nu după aprobarea finală că să nu pună o țară întreaga în față faptului împlinit”, spune Nazare, informează Mediafax.

Un alt aspect omis permanent de premier în grabă de a capitaliza la congresul PNL, pe baza aprobării PNRR, este faptul că validarea PNRR de către Comisie este doar un pas intermediar. PNRR-ul României va fi considerat aprobat numai după validarea să în unanimitate de către consiliul miniștrilor de finanțe (ECOFIN), asta după ce va trece de COREPER (Consiliul Reprezentanților Permanenți) , FICO(Grupul de lucru al consilierilor financiari) și EFC (Comitetul Economic și Financiar). Numai atunci România va avea acces la avans, mai arată Nazare. (sursa)

Articolul precedentAvem un președinte și un premier pentru care legile sunt facultative!
Articolul următorPSD are un scor mai bun ca PNL și USR+ împreună