Procurorii DIICOT au anunțat miercuri că au destructurat o grupare care a furat, timp de 5 ani, motorină de la unitatea militară din baza americană de la Mihail Kogălniceanu, județul Constanța. Prejudiciul reclamat de SUA se ridică două milioane de dolari, anunță DIICOT, într-un comunicat. De astfel, plângerea a fost făcută de către partea americană.

Şase percheziţii au avut loc, miercuri dimineaţă, într-un dosar vizând activitatea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de furt calificat şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere, anunță DIICOT, într-un comunicat.

Anchetatorii susțin că, începând cu anul 2017, pe teritoriul României, mai multe persoane au constituit o grupare care în perioada 2017 – 2021 a furat „combustibili lichizi aparținând guvernului S.U.A., în special motorină, din baza militară de la Mihail Kogălniceanu, precum și din zonele dedicate efectuării unor exerciții tactice militare din județul Constanța”.

„Sub coordonarea liderului grupării, membrii acesteia având roluri bune determinate, la diferite intervale de timp și în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, au sustras cantități de motorină din generatoarele care deservesc anumite zone din cadrul unității militare din baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu”, au precizat procurorii DIICOT.

În acest caz, vor fi duse la audieri la sediul DIICOT – Structura Centrală șapte persoane.

Peste 450 de percheziții, astăzi în țară

DIICOT a declanșat, miercuri dimineață, o amplă operațiune la nivel național, împotriva unor grupuri de crimă organizată care acționează în mai multe domenii. Potrivit Poliției, acțiunea vizează destructurarea a 47 de „rețele de criminalitate organizată, specializate în trafic de persoane și de minori, exploatarea persoanelor vulnerabile, trafic de migranți, criminalitate informatică, trafic de droguri și infracțiuni împotriva patrimoniului, cu consecințe deosebit de grave”.

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate și Terorism și Poliția Română au precizat că vor fi puse în executare un număr de 457 de mandate de percheziție domiciliară și 367 de mandate de aducere.

Citeşte întreaga ştire: Interlopii au furat motorină în valoare de două milioane de dolari de la baza militară de la Mihail Kogălniceanu

Articolul precedentRaed Arafat nu va mai lua decizii în contextul pandemiei. Rafila îi taie din atribuții: ”Chestiunea asta nu se poate! Eu nu o accept!”
Articolul următorCiolacu: ”Congres cu 5.000 de persoane s-a putut, prezentarea programului de guvernare, cu 20 de oameni în sală, nu a primit avizul DSU!”