profit.ro: România se confruntă cu cea mai mare criză de forță de muncă din ultimii ani. Avem aproape 500.000 de locuri disponibile, iar cererea nu este nici la jumătate. În timp ce rata șomajului în rândul românilor se menține ridicată, soluția vine din afară. Mii de cetățeni din Asia lucrează acum pe șantierele din România. 600 sunt doar în Prahova.

Angajatorii se declară extrem de mulțumiți- muncitorii străini sunt harnici, disciplinați și mai puțin pretențioși decât românii, arată Prima TV.

Pentru a ajunge să fie angajați, cetățenii străini trebuie să treacă printr-un proces de selecție. Angajatorul trebuie să-i găsească, iar apoi să ceară Serviciului pentru Imigrări eliberarea avizului de muncă. Pentru a reuși să facă față acestei crize de angajați din România, Guvernul va majora anul viitor numărul avizelor care pot fi acordate muncitorilor din străinătate, la 100.000 de lucrători.

De partea cealaltă, însă, în timp ce România construiește cu ajutorul străinilor, pentru muncitorii români din vestul Europei pare din ce în ce mai atractiv, o recunoaște chiar și ministrul Muncii (fostul ministru – n.r.).

citiți mai mult pe profit.ro

Articolul precedentRafila s-a sucit? Nu-i mai ia ‘jucăriile’ lui Arafat? ‘Nu e o problemă de mutare a atribuţiilor, e o problemă de armonizare a procedurilor’
Articolul următorTopul Forbes al celor mai bogaţi români. Numărul miliardarilor a crescut cu 7 în ultimul an