România a decis să blocheze difuzarea RT (fostul Russia Today), precum și numeroase site-uri ale propagandei rusești.

Anunțul a fost făcut luni dimineață de purtătorul de cuvânt al Guvernului Dan Cărbunaru, după o ședință a task force-ului pentru gestionarea situaţiei generate de agresiunea din Ucraina.

”Autoritățile române au luat măsuri pentru a bloca anumite surse de propagare a știrilor false și a dezinformărilor”, a anunțat Cărbunaru.

El a enumerat site-urile vizate, menționând că unele dintre ele erau deja blocate, iar pentru altele procedurile sunt în curs.

”Începând din această seară, ultimul operator care furnizează servicii TV în România va opri difuzarea Russia Today în România. Deci începând din această seară niciun operator nu va mai difuza Russia Today în România”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Din ce în ce mai multe ţări au decis să suspende difuzarea RT. Duminică, preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat că RT şi Sputnik vor fi interzise în Uniunea Europeană pentru a le împiedica să îşi răspândească minciunile despre războiul purtat de Moscova în Ucraina.

Lansat în 2005 sub denumirea Russia Today, acest canal finanţat de statul rus s-a răspândit prin radiodifuzori şi site-uri web în mai multe limbi, printre care engleză, franceză, spaniolă, germană, arabă, dar și română.

Cărbunaru a mai anunțat că 373 dintre cei 70.803 de cetățeni ucraineni care au intrat până acum în România au solicitat azil. (sursa)

Articolul precedentOPINII. Despre războaie și solidaritate
Articolul următorGuvernul a deschis platforma pentru donații „Ucraina – Împreună ajutăm mai mult”