Vă mai amintiți? 24 martie 2021…

Deputatul AUR, Dan Tănasă, şi președintele USR Bihor, deputatul Silviu Dehelean, au fost la un pas de bătaie pe holurile Parlamentului, s-au îmbrâncit şi s-au înjurat, în contextul desfiinţării secţiei speciale de investigare a magistraţilor.

După ce desfiinţarea SIIJ a fost votată în Camera Deputaţilor, cei doi deputaţi s-au întâlnit pe holul Parlamentului şi au început să se certe. Proiectul privind desfiinţarea secţiei urmează să ajungă la Senat, forul decizional.

“Că ce mă, păduche? Cum adică vii tu spre mine să mă ameninţi? Bă, dispari de aici! Nu auzi ce spun. Îţi ordon să dispari din faţa mea. Nu mai strica aerul. Îţi ordon să faci paşi înainte!

Domnul deputat a venit spre mine, m-a ameninţat. Eu cum trebuia să reacţionez?”, a fost replica deputatului AUR, Dan Tănasă.

Dan Barna spunea în aprilie 2021 că nu are de gând să negocieze sau să colaboreze cu AUR și a numit formațiunea „un partid extremist” – „dacă dăm oricât de mic credit unui astfel de partid, nu știu unde putem ajunge”, a spus Barna la Digi24.

2 septembrie 2021

Liderii USR PLUS au discutat cu George Simion, co-președintele partidului AUR, și au convenit ca parlamentarii partidului condus de Dan Barna și Dacian Cioloș să semneze textul moțiunii de cenzură pe care cei de la AUR au anunțat încă de miercuri seara că o vor depune în Parlament. 

Surse din conducerea USR PLUS au declarat pentru Digi24.ro că liderii AUR au agreat această variantă, după ce Dan Barna a anunțat că există deja 80 de semnături ale colegilor săi care vor merge pentru a valida moțiunea de cenzură. 

Ionuț Moșteanu a anunțat, joi, că au existat discuții cu cei de la AUR și că cele două partide, împreună, adună 122 de semnături, suficiente pentru a iniția procedura pentru demiterea Guvernului Cîțu. 

Articolul precedentUSR PLUS semnează moțiunea de cenzură inițiată de AUR. Grindeanu: Cine vrea ca acest Guvern să pice, va semna moţiunea PSD, restul sunt poveşti
Articolul următorClotilde Armand dă atacul la Klaus Iohannis: președintele este problema, nu Florin Cîțu