În ciuda unor numeroși oameni de calitate și a unor rezultate notabile obținute de aceștia – ca de altfel și de studenții ei, Universitatea din Oradea și-a câștigat – culmea, din partea unor foști absolvenți, porecla deloc onorantă de Sorbonica. Dacă, în general, nu am fost niciodată de acord cu ea, eu una cred că Universitatea din Oradea se apropie acum periculos de mult de confirmarea ei! Concret, actualul rector a anunțat că mai vrea un mandat. Al treilea.

Dincolo de un bilanț dubios, actualul rector, domnul Constantin Bungău, oferă o explicație absolut halucinantă pentru noua sa candidatură: faptul că a fost reținut de DNA, inculpat pentru luare de mită și pus în arest la domiciliu – iar apoi sub control judiciar, și suspendat din funcție de Senatul Universității, face ca, în condițiile actualei legi în vigoare, mandatul său de rector (teoretic, de 4 ani), să fie incomplet! Iar dacă este incomplet, nu are două mandate întregi – cum limitează legea în forma de acum, și mai poate candida la unul. Un fel de 2 bis.

Așadar reținerea, inculparea pentru luare de mită și arestul, devin pentru domnul Bungău argumente pe care le oferă colegilor săi când le cere votul pentru un nou mandat de rector!

Să o spunem pe șleau: eu cred că dacă universitarii orădeni îi mai acordă domnului Bungău – un penal, o a treia șansă, Universitatea din Oradea își va merita porecla rușinoasă de Sorbonica.

Articolul precedentGuvernul Orban a schimbat prin OUG statutul magistraţilor, în ciuda referendumului din 2019
Articolul următorVal de concedieri la Oradea!