România încearcă de mulți ani să fie acceptată în Programul Visa Waiver, astfel încât cetățenii săi să poată călători în SUA fără vize, însă rata de refuz al vizelor pentru români depășește încă foarte mult pragul minim, de 3%, acceptat de autoritățile americane pentru ridicarea vizelor. Potrivit ultimelor date oficiale analizate de Profit.ro, rata de refuz pentru România este în continuare cu mult peste pragul de 3%, în anul fiscal american 2020, această rată trecând din nou de peste 10%, respectiv fiind de 10,14%.

După cum a relatat Profit.ro, acest prag scăzuse în 2019, după mai mulți ani, sub 10%, dar încă insuficient pentru acceptarea în Visa Waiver.

De ce este important: În conformitate cu legea americană privind imigrația și cetățenia, țările care doresc să adere la programul de scutire de vize (Programul Visa Waiver) trebuie să aibă, pentru vizele eliberate în alte scopuri decât imigrarea, o rată de refuz mai mică de 3% sau o medie pe 2 ani mai mică de 2%. (sursa)

Articolul precedentÎn mintea copiilor! Cîțu, răspuns la scandalul condamnării din SUA. Maraton de poze cu el la New York și dedicații muzicale…
Articolul următorSURSE. “Dezastrul Cîțu“ duce la apariția unui al treilea candidat. Opțiuni: Rareș Bogdan sau Emil Boc