Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a declarat, marți seara, într-o emisiune la TVR că este posibil ca la finalul lunii martie să revenim la normalitate. Alexandru Rafila a subliniat că aceasta este doar o ipoteză de lucru și că totul depinde de evoluția pandemiei, relatează News.ro.

”Eu cred că vom reveni la normal până la sfârşitul lunii martie. Normal înseamnă că probabil nu va mai fi nevoie de starea de alertă. Eu cred că prelungirea stării de alertă va fi limitată de această dată şi nu va mai trebui să luăm acele măsuri care să ne afecteze viaţa economică şi socială şi trebuie să ne pregătim pentru acest lucru”, a declarat, marţi seară, la TVR , Alexandru Rafila, potrivit News.

Ministrul Sănătății a precizat însă că este doar o ipoteză de lucru, totul depinzând de modul în care evoluează pandemia.

„Vreau să fac acest disclaimer, că nu se poate nimeni angaja, modul în care evoluează un agent patogen câteodată este imprevizibil şi biologia este o ştiinţă care întotdeauna este surprinzătoare. Asta nu înseamnă că noi nu ne gândim foarte serios la situaţia în care, începând cu această primăvară, putem să revenim la normal din punct de vedere economic şi să avem o discuţie foarte serioasă încât fiecare să ştie ce are de făcut”, a mai spus Rafila.

Până atunci, însă, România va înregistra o creștere „spectaculoasă”, cum a spus tot ministrul sănătății, a cazurilor COVID. El a transmis că încă nu am ajuns în vârful valului cinci al pandemiei, iar săptămâna viitoare bilanțul zilnic al infectărilor ar putea să fie de peste 50.000.

„Încă nu suntem în vârf, ne apropiem de vârf, avem în faţă circa 10 zile dificile. Suntem pregătiţi, zic eu, şi din punct de vedere al sistemului de sănătate – sigur, nu nelimitat. Am auzit tot felul de declaraţii demagogice în trecut, că suntem pregătiţi să facem faţă la orice”, a anunțat Rafila.

Citeşte întreaga ştire: Ministrul Rafila crede că normalitatea după pandemie e la două luni distanță. „Probabil nu va mai fi nevoie de starea de alertă”

Articolul precedentOPINII. Restricțiile se ridică, vaccinarea forțată continuă însă
Articolul următorIoan Mang: Ce facem cu banii împrumutați de Guvern