Discuţiile privind majorarea pensiilor au ajuns şi la Klaus Iohannis care ar fi acceptat propunerea PSD referitoare la renegocierea PNRR pentru pensii, potrivit unor surse.

Decizia a fost luat după negocierile dintre Iohannis, premierul Ciucă şi ministrul Muncii, Marius Budăi.

Creşterea pensiilor a fost ideea social-democraţilor care de la negocierile pentru coaliţia de guvernare spuneau că îşi doresc renegocierea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Recent, ministrul Muncii a anunţat că din februarie ar putea începe aceste discuţii cu Comisia Europeană, la Bruxelles, pentru majorarea procentului din PNRR acordat pensiilor.

În momentul de faţă, acest procent este de 9%, însă social-democraţii îşi doresc ca el să ajungă la 11%, dacă sunt de acord cei de la Comisia Europeană, pentru a avea astfel o plajă suficientă ca să mărească pensiile.

Astfel, ministrul Budăi spunea că din luna mai ar putea începe modificarea Legislaţiei privind pensiile, iar din septembrie să mai poată fi acordată o majorare de pensii în acest an.

Prima creştere a pensiilor a fost în ianuarie, iar PSD ar vrea să mai mărească pensiile încă o dată în acest an. Acesta este un plan, iar discuţiile cu Comisia Europeană ar urmă să înceapă în această lună. Aici s-a ajuns pentru că există şi acordul lui Iohannis.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a avut o discuţie cu premierul Nicolae Ciucă, ceea ce înseamnă că şi Iohannis ar fi fost de acord cu acest plan al PSD. (sursa)

Articolul precedentDanemarca a renunțat de astăzi la toate restricțiile anti-COVID. Cei care intră în țară trebuie să prezinte în continuare dovada vaccinării
Articolul următorFost baron PNL, președinte de Consiliu Județean, condamnat la 7 ani și 10 luni de închisoare pentru corupție