În cursul lunii noiembrie 2022 – transmite PSD Bihor printr-un comunicat de presă, vicepreședintele Florian Sîrca, a fost contactat de către mai mulți cetățeni din cartierul Grigorescu, fiindu-i solicitat sprijin în vederea informării opiniei publice cu privire la faptul că aceasta zonă a orașului este neglijată de către administrația locală.

Întrucât în ședința de consiliu din 24 noiembrie 2022 la materialul de la punctul 1023 s-a aprobat prin HCL preluarea în proprietatea UAT – Municipiul Oradea a unui teren în suprafața de 1766 mp din CF 182628, 214086 și 214068 reprezentând parte din strada Nojoridului, în vederea respectării principiului echitabilității și nediscriminării locuitorilor Municipiului Oradea se impune și preluarea terenului în suprafață totală de 3197 mp, din CF 196838 – Oradea, situat tot în zona străzii Nojoridului.

Cei 14 proprietari din CF 196838 au renunțat la dreptul de proprietate asupra terenului în favoarea UAT Oradea întrucât terenul reprezintă, în natură, drum public denumit de Primărie str. Nojoridului, fiind situat în proximitatea terenului preluat în ședința anterioară. Profilul drumului este de 12 m, fiind în exact aceeași stare și situație juridică ca și drumul preluat (fără utilități).

Demersurile celor 15 cetățeni datează din anul 2019 când a fost depusă prima cerere de preluare a drumului în domeniul public (nr. înreg. 256443 08.07.2019), iar în anul 2021 s-a depus documentația completă (nr. înreg. 442104 29.10.2021) fără niciun rezultat.

În data de 11.10.2022 s-a depus din nou solicitarea de a prelua drumul însă tot fără vreun răspuns din partea Primăriei. Un aspect deloc de neglijat este faptul ca cei 15 proprietari au consimțit la efectuarea cheltuielilor ocazionate de lucrările cadastrale în vederea unificării parcelelor dezmembrate pentru drum, într-un singur cadastral și au realizat lucrări de pietruire. 

Având în vedere aspectele prezentate mai sus, spune PSD Bihor, se impune tratarea unor situații identice în mod similar, fiind imperios necesar ca cetățenii orașului să nu fie discriminați și îngreunați în a-și exercita dreptul la proprietate liber și nestingherit.

Pentru a veni în sprijinul celor 15 cetățeni, coproprietari ai unei părți din strada Nojoridului, PSD Bihor anunță că a depus un proiect de HCL în vederea preluării străzii în domeniul public al UAT Oradea.

Suntem conștienți, spune Florian Sîrca, cu privire la rezultatul demersului nostru, întreprins într-un oraș dominat discreționar și discriminatoriu de către PNL, însă nu vom înceta să sprijinim orădenii să se facă auziți și pentru a le fi respectate drepturile cetățenești.

Articolul precedentÎncă două zile libere în ianuarie. Proiectul PSD, adoptat de Senat, mai trebuie să treacă de Camera Deputaților
Articolul următorÎn România se află cele mai multe resurse ieftine ale Austriei!