Un sondaj realizat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională la comanda PSD, făcut public duminică, 19 septembrie, arată că, dacă mâine ar fi alegeri parlamentare, PSD ar obține 36% din voturi, PNL 19%, AUR 14%, USR PLUS 11%.

UDMR și PMP ar trece pragul electoral și ar obține 5%. PPU-sl ar obține 4%. Prezența la vot este estimată la 42%.

75% dintre respondenți se consideră bine informați despre criza politică, iar 45% dintre cred că PSD nu ar trebui să depună moțiune de cenzură. Tot 45% dintre participanți sunt de părere că alegerile anticipate nu ar fi soluția pentru rezolvarea crizei.

Alți 42% sunt de părere că o nouă rundă de alegeri generale ar detensiona situația politică, iar 43% consideră că PSD ar trebui să inițieze propria procedura legislativă pentru moțiunea de cenzură.

La întrebarea „Ce credeți că se va întâmpla dacă moțiunea USR PLUS – AUR va fi adoptată?”, 35% dintre participanții la sondaj au spus că Florin Cîțu e demis și USR se întoarce în Guvern. Alți 24% sunt de părere că Klaus Iohannis va forța un guvern minoritar PNL. Și doar 7% consideră că ar putea avea loc alegeri anticipate.

În ceea ce privește creșterea prețurilor din ultima perioadă, 36% din persoanele care au participat spun că au ca principală îngrijorare creșterea prețurilor. Alți 16% dintre participanți se tem de posibilitatea întoarcerii elevilor la școala online. 3% sunt preocupați de corupție și 13% de valul al patrulea al pandemiei de COVID-19.

Sondajul a fost realizat în perioada 8 – 10 septembrie, 2021 pe populaţia adultă rezidentă din România, în vârstă 18 ani şi peste. Au participat 861 de persoane și s-a realizat prin metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing)

Marja de eroare este de +/- 3%, la un nivel de încredere de 95%. (ziare.com)

Articolul precedentRomânia nu primește atât de ușor banii din PNRR: ‘Avem de îndeplinit peste 500 de obiective ca sa putem atrage banii’
Articolul următorFraiere! Iohannis, Cîțu și PE-NE-LE micționează, cu jet, pe toți cetățenii români