Proiectul de lege PNL-UDMR, prin care se impune prezentarea certificatului verde la locul de muncă în unele unităţi publice şi private, a fost respins de Senat.

Au fost 67 de voturi „pentru” și 60 de voturi „împotrivă”, însă fiind vorba despre o lege organică – adică una care reglementează funcționalitatea statului, era nevoie de 69 de voturi favorabile ca să treacă în Senat, informează Agerpres.

Legea va merge acum în Camera Deputaţilor, care este for decizional în acest caz.

Senatorii PSD și AUR au votat împotriva proiectului de lege.

Legea prevede că personalul din cadrul unităţilor sanitare publice şi private, aflate în subordinea sau coordonarea Ministerului Sănătăţii, din cadrul caselor de asigurări de sănătate, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului General de Aviaţie al MAI, precum şi din cadrul laboratoarelor de analize medicale, este obligat să prezinte certificat digital al UE privind COVID-19.

Citeşte întreaga ştire: Senatorii au respins certificatul verde obligatoriu la locul de muncă. Proiectul merge în Camera Deputaților

Articolul precedentPrimul ministru din Luxemburg a plagiat masiv!
Articolul următorPatriarhul Daniel îndeamnă la respectarea „cu strictețe” a sfatului medicilor și a măsurilor decise de autorități