Un nou proiect de lege iniţiat de PSD prevede ca instituțiile și companiile de stat care desfășoară activități de alimentație publică în regim comercial sau cu circuit intern, precum cantine școlare sau spitalicești, unități militare, internate, cantine proprii ale autorităților, instituțiilor publice și companiilor naționale, să cumpere alimente în cea mai mare parte de la producători locali sau autohtoni și abia în ultimă instanță din alte state UE.

Proiectul prevede ca până la 1 ianuarie 2023 să fie obligatorie achiziționarea în acest mod a minimum 50% din alimente, iar până la 1 ianuarie 2024 cel puțin 75% din alimente să fi achiziționate astfel. În ambele procente trebuie să se regăsească minimum 25% produse ecologice, mai prevede proiectul.

Noua propunere legislativă instituite scale ale ”lanțului scurt de aprovizionare” organizate pe şapte niveluri, pornind de la raza administrativ-teritorială a unei comune, apoi cea a unui oraș sau a unui municipiu, a unei județ și a unei regiuni, ajungând la ultimele două lanțuri de aprovizionare care cuprind ”întreg teritoriul național al României”, respectiv ”întreg teritoriul Uniunii Europene”, scrie Profit.ro.

Articolul precedentIntrată în UE la șase ani după România, Croația este pregătită pentru Schengen. De 18 ani, acolo unde este blocată decizia de peste 10 ani, pe noi ne-au reprezentat Băsescu și Iohannis…
Articolul următorIoan Mang: Anul viitor, România va avea în premieră un buget construit pe proiecte!