România s-a aflat în ultimele trei săptămâni pe un trend ascendent al cazurilor de coronavirus.

Autoritățile au făcut apeluri către populație pentru respectarea măsurilor de protecție și evitarea locurilor foarte aglomerate. În acest context, epidemiologul Molnar Geza a făcut o predicție bazată pe date științifice și a spus că în perioada următoare va urma o scădere.

„Sunt convins că aceste focare au cam ajuns pe un platou. Dovada cea mai bună e că în zona de mijloc sub aspectul stăpânirii morbidității în perioada de urgență am ajuns, dacă facem excepție de Luxemburg, pe primul loc la numărul de cazuri înregistrate. Dar, conform celor 14 zile, nici unul dintre județe în totalitatea lui nu ajunge la indicatorul de 3 la mie.

În cadrul județelor unde sunt focare la diferite instituții, de la spitale sau cămine de bătrâni în colectivități cu oameni mulți. Pe baza acestora pot spune că de aici înainte trebuie să urmeze o scădere. Noi va trebui să trăim cu acest virus. (…) În cazul în care nu găsim o aderență a populației a măsurilor de protecție”, a spus Molnar la Digi 24. (sursa)

Articolul precedentCFR Cluj vrea să dea în judecată clinica în care jucătorii au fost depistați pozitiv cu COVID-19! Daunele cerute de club
Articolul următorParteneriat între regiunile UE privind acțiunile de reacție și redresare