După ce în ultimele zile a fost acuzat în toată presa națională și interanțională că a împușcat cel mai mare urs brun din România, prințul Josef-Emmanuel von und zu Liechtensein a trimis vineri o primă scrisoare publică în care arată că „ursul ucis nu este cel la care se face referire în mass-media”.

Potrivit presei austriece, Josef-Emmanuel von und zu Liechtensein susține că a obținut legal permisul de vânătoare de la autorități și că a vânat un urs ( o femelă agresivă) care crea probleme în zonă. Ursul ar fi fost „eliberat” pentru împușcare tocmai din acest motiv.

„După ce un urs a pătruns de mai multe ori în gospodăriile din zonă, a fost clasificat ca periculos de către autoritățile române responsabile și eliberat pentru tragere. Eu am dobândit legal autorizația de vânătoare de la autoritățile responsabile”, a spus prințul Liechtenstein într-o scrisoare, conform krone.at

„Vânătoarea a avut ca scop și preîntâmpinarea unui pericol zonă”, s-ar mai fi justificat prințul Liechtenstein, conform kleinezeitung.at

El s-ar fi arătat dispus să colaboreze în cadrul anchetei deschise în România, în acest caz.

Articolul precedentUniversitatea din Washington a anunțat că numărul românilor morți de COVID e de 3 ori mai mare decât cifrele oficiale!
Articolul următorIohannis: ”Noi în România stăm extraordinar de bine.” Vedeți în grafic!