Nicolae Ciucă a fost votat prim-ministru al unui Guvern cu atribuții totale, în fruntea unei coaliții ad-hoc formată din PNL-PSD-UDMR. Statul român este astfel în situația de a avea primul Guvern plin, nu doar interimar, condus de un militar din 1945 încoace, relevă date analizate de Profit.ro. Generalul în rezervă Nicolae Ciucă a fost anterior șef al Statului Major General al Armatei Române.

O situație de acest gen, în care un militar preia șefia Guvernului, a fost în 2015, când tot președintele Klaus Iohannis l-a nominalizat, pentru scurt timp, de două ori, pe Gabriel Oprea, atunci vicepremier, dar în postura de prim-ministru interimar, în locul lui Victor Ponta, operat la acel moment în Turcia. Dar în acest caz a fost vorba doar de o delegare de atribuții, nu de numire pe funcție. La rândul său, Ciucă, atunci ministru al Apărării, a condus doar interimar Cabinetul, în urmă cu un an, pentru numai circa două săptămâni, ca “o punte” între Ludovic Orban și Florin Cîțu.

În primăvară s-a făcut ramarcat după ce a postat pe Facebook, din greșeală, mai multe fotografii printre care și una în care au apărut mai multe parole, respectiv de acces la o videoconferință, la un laptop, dar și la o adresă de e-mail.

Nicolae Ciucă este singurul general român actual care a condus personal o misiune de luptă, respectiv pe cea din cadrul bătăliei de la Nassiria, pentru podul peste Eufrat din Irak, din 14-15 mai 2004. A fost prima confruntare militară la care soldații români au fost combatanți activi după al doilea război mondial.

citiți materialul întreg pe profit.ro

Articolul precedentFum alb la Cotroceni. Habemus guvernus!
Articolul următorÎncepând de astăzi, pot fi generate vouchere în cadrul Programului Rabla pentru Electrocasnice, pentru maşini de spălat haine, maşini de spălat vase şi frigidere sau congelatoare