Candidaţii înscrişi la sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat susţin în această săptămână probele orale de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale.

Probele sunt programate să se desfăşoare în perioada 22 – 29 august, cu excepţia zilelor de 27 şi 28 august.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, pe 22 şi 23 august are loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română; pe 24 august – evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă; pe 25 august – evaluarea competenţelor digitale, iar pe 26 şi 29 august – evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Rezultatele la această sesiune a Bacalaureatului, în format anonimizat, vor fi afişate pe 31 august (până la ora 12,00). Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12,00 – 18,00, atât în format clasic/letric, cât şi electronic. Candidaţii vor completa inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei este finală şi poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, vor fi comunicate în data de 3 septembrie.

Nota minimă de promovare – pentru fiecare probă – este 5 (cinci), iar media finală ce trebuie obţinută pentru a încheia examenul cu succes este cel puţin 6 (şase). (sursa)

Articolul precedentRestricții de circulație în weekend, cu ocazia semi maratonului de noapte organizat la Oradea
Articolul următorCe trebuie să știi despre examenul pentru permisul de conducere. Cele mai importante întrebări