Elveţienii sunt chemaţi la urne duminică, să se pronunţe într-un referendum în legătură cu modificări ce urmează să fie aduse Legii COVID, inclusiv cu privire la temeiul juridic al certificatului verde.

Este prima ţară din lume care face un astfel de referendum, potrivit Agenţiei ANSA.

Nu este, însă, prima dată când elveţienii votează măsuri de sănătate pentru a combate o pandemie: legea privind coronavirusul a fost deja supusă votului popular pe 13 iunie. La vremea respectivă, a fost acceptată cu mai mult de 60% din voturi.

Duminică, elveţienii sunt din nou chemaţi să se pronunţe prin vot asupra legii, ca urmare a modificărilor adoptate de Parlament în martie şi împotriva cărora a fost organizat un referendum.

Cea mai contestată modificare se referă la temeiul juridic al certificatului verde COVID. La fel ca în alte ţări, certificatul – care atestă vaccinarea, un test negativ sau recuperarea – este contestat în mod regulat prin demonstraţii de stradă, dar, potrivit ultimelor sondaje, se aşteaptă ca noua versiune a legii să treacă de urne şi să fie aprobată de 61% dintre alegători.

38% sunt împotrivă, iar 1% sunt nehotărâți. (sursa)

Articolul precedentDacă vreți, urmați exemplul Iohannis: căsătoriți-vă cu dar, dați meditații, vânați sașii care pleacă din țară. Dacă nu prindeți, însă, și niște funcții, aveți șanse mici să fiți proprietari peste șase case!
Articolul următorPe model vechi, cu o singură femeie în componență, noul Guvern a fost învestit de Parlament