Harta europeană a Covid este încă roșie în această săptămână. De câteva săptămâni, zonele roșii au câștigat teren, mai ales odată cu intrarea variantei Omicron în Europa. În prezent, doar România este în nuanțe de portocaliu și verde, transmite ziarul belgian Le Soir, citat de Rador. În fiecare joi, Centrul European pentru Controlul Bolilor (ECDC) publică o hartă europeană Covid cu coduri de culoare bazate pe numărul de infecții și cu procentul de teste pozitive din ultimele 14 zile. Harta are patru culori: verde, portocaliu, roșu și roșu închis

O regiune sau o țară devine roșie în două cazuri: când rata de infecție la 100.000 de locuitori fluctuează între 75 și 200 pentru o perioadă de paisprezece zile, cu o rată de pozitivitate (procent de teste pozitive din numărul total de teste) mai mare de 4% sau când rata de infectare este peste 200, indiferent de rata de pozitivitate.

Belgia rămâne în roșu închis, la fel ca Olanda, o mare parte din Germania, Franța, Spania, Portugalia, Irlanda, o mare parte din Italia și Statele Unite ale Americii.

Aceste coduri de culoare servesc drept indicator pentru ca membrii Uniunii Europene să impună condiții (carantine, teste negative) călătorilor. Deși Uniunea Europeană face recomandări, rămâne la latitudinea statelor membre să decidă asupra condițiilor care trebuie impuse călătorilor care se întorc din zonele marcate cu verde, portocaliu sau roșu. (profit.ro)

Articolul precedentSondaj politic de ultimă oră! PSD conduce detaşat în intenţia de vot
Articolul următorGermania își adâncește DEPENDENȚA energetică de Rusia!! Câtă încredere mai putem avea în stăpânii UE?