Premierul Florin Cîțu a declarat miercuri că a cerut să fie verificată informația privind creșterea numărului de angajați din sectorul public.

Profit.ro a scris luni că numărul posturilor ocupate în instituțiile și autoritățile publice în luna decembrie a ajuns la 1,25 milioane, după ce doar în ultima lună din 2020 statul a mai adăugat 4.000 de angajați în sectorul public. Astfel, în perioada dintre sfârșitul lunii octombrie 2019 și finele anului 2020, în care PNL a guvernat singur, dar nedeținând majoritate în Parlament, numărul bugetarilor a crescut cu aproximativ 14.000. 

Pe toată durata mandatului guvernului PNL, actualul premier a fost chiar Ministru al Finanțelor, instituție care publică lunar datele respective.

Informațiile analizate de Profit.ro sunt publicate lunar de Ministerul Finanțelor, însă ministerul lasă disponbile pe site doar datele privind cea mai recentă lună, o lipsă de transparență. De exemplu, acum pe site sunt doar datele pentru decembrie 2020. Date din urmă nu sunt disponibile pentru a putea compara.

Profit.ro dispune, însă, de datele publicate de Ministerul Finanțelor în ultimii ani.

Citește mai mult pe profit.ro.

Articolul precedentBill Gates avertizează că lumea se va confrunta cu alte două dezastre: „Vor fi mai mulți morți decât în această pandemie“
Articolul următorSituația nașterilor din fiecare județ în 2020, anul în care s-au născut cei mai puțini copii din ultimii 100 de ani