În urma articolului publicat azi de BihorNews.roCum poți face analize gratuite chiar dacă laboratoarele îți spun că nu mai au fonduri, am primit de la CAS Bihor următoarele precizări:

Din informațiile Casei Naționale de Sănătate, începând cu 1 ianuarie 2023, bugetul alocat medicinei primare în domeniul prevenției va fi suplimentat și îi îndemnăm pe toți asigurații și pe medicii de familie, aflați în relații contractuale cu CAS Bihor, să susțină această activitate de prevenție.

Credem că este imperios să înțelegem că prevenția poate juca și trebuie să joace un rol foarte important în viața noastră cotidiană și în ceea ce privește timpul alocat păstrării sănătății proprii. E vorba despre o schimbare de mentalitate și trebuie să înțelegem, atât la nivel individual, cât și comunitar, că prevenția este importantă.

Pentru asigurații care depășesc vârsta de 40 de ani, începând cu data de 1 iulie 2021, s-a stabilit că aceștia beneficiază de analize de laborator, preventive, clar stabilite în normele de aplicare a contractului cadru, fără ca acestea să fie îngrădite de vreun plafon financiar stabilit în relația contractuală cu CAS.

Deși acestea informații au fost diseminate, în presă și la nivelul asiguraților, în perioada iulie- august 2021, considerăm că o reactualizare a acestor beneficii ajută la păstrarea sănătății în condiții cât mai bune pentru persoanele de peste 40 de ani.

De asemenea, monitorizările pacienților/asigurați care suferă de una dintre următoarele afecțiuni: COVID-19 (la externarea din spital, sau după încetarea perioadei de izolare), boli oncologice, diabet zaharat, boli cardiovasculare, boli rare, boli neurologice, boli cerebrovasculare), nu sunt limitate prin vreun plafon financiar, la cerere toți furnizorii fiind obligați să presteze aceste servicii medicale, acestea urmând a fi decontate la nivelul CAS Bihor, conform prevederilor legale.

Articolul precedentANAF avertizează asupra unor mesaje false transmise în numele instituţiei, prin care contribuabilii sunt anunţaţi că au de plătit impozite către sistemul bugetar din România
Articolul următorCum luptă Brad Pitt cu canicula: A venit în fustă la premiera noului său film