Autoritățile din Polonia au decis ca salariile personalului medical care se află în prima linie în lupta cu pandemia de coronaviurs să fie dublate.

Potrivit Mediafax, care citează un post de radio polonez, Ministrul Sănătății Adam Niedzielski a anunțat că toți cei care îngrijesc pacienți Covid, inclusiv paramedici și diagnosticieni din laboratoarele de spital, vor primi lefuri mai mari. 

Măsura a intrat în vigoare imediat ce a fost anunțată. Guvernul polonez a anunţat și o serie de măsuri care ar urma astfel să stopeze efectele pandemiei. 

Polonia mobilizează companii de stat şi armata în lupta contra pandemiei de Covid

Prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki a dat dispoziţie ca şase companii controlate de stat, printre care două rafinării, o bancă şi o companie minieră de cupru, să construiască spitale temporare pentru a ajuta ţara în lupta cu epidemia, transmite dpa, citată de Agerpres.

În Polonia, numărul infectărilor cu coronavirus a crescut accelerat în ultimele săptămâni, Ministerul Sănătăţii raportând vineri 21.629 de cazuri noi.

Această evoluţie a determinat guvernul să declanşeze planul de ridicare de spitale temporare pe teritoriul ţării.

‘Creşterea numărului infectărilor noi poate provoca prăbuşirea sistemului sanitar, care se află deja în pragul colapsului, dacă nu introducem măsuri extraordinare’, a declarat șeful cancelariei premierului, Michal Dworczyk, citat de agenţia PAP.

Spitalele din Polonia tratează în prezent peste 15.400 de pacienţi infectaţi cu coronavirus. În prezent sunt disponibile peste 23.000 de paturi pentru bolnavii de COVID-19, iar guvernul a promis că va creşte acest număr. (sursa)

Articolul precedentDocument. CNSU propune purtarea obligatorie a măștii în toate județele cu o rată mai mare de 1,5. Doar 10 sunt în scenariul verde
Articolul următorSURSE: Directorul penelist al spitalului județean, spectacolul absurdului