Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, a anunţat că a cerut revocarea din funcţie a preşedintelui Casei Naţionale de Pensii Publice, PNL-istul bihorean Laurenţiu Ţenţ, deoarece datele actuale indică faptul că nu au fost îndepliniţi indicatorii de performanţă, scrie Agerpres. Țenț a fost demis după numai patru luni din cei cinci ani în care, teoretic, trebuia să ocupe această funcție.

“Am cerut revocarea din funcţie a preşedintelui Casei Naţionale de Pensii Publice. Datele obiective îmi indică faptul că nu suntem acolo unde trebuia să fim astăzi în îndeplinirea indicatorilor de performanţă. Dincolo de evaluarea mea, mesajele primite, multe, de la pensionari care nu mă cunosc personal şi care îmi relatează situaţii inacceptabile din teren, pentru mine contează mult.

Văd multe măsuri de reformă necesare pentru a ajunge la performanţa, posibilă în România, de a soluţiona dosarele de pensii în timp şi în general de a avea o altă atitudine, respectuoasă faţă de problemele pensionarilor. Sigur că nu este uşor să gestionezi un sistem care are, într-adevăr, o activitate complexă. Şi cu un om ca mine care este foarte exigent”, a scris Violeta Alexandru, luni seara, pe pagina sa de Facebook.

“În funcţii publice, mă interesează exclusiv performanţa. Da, propunerea de numire din decembrie 2019 a fost a mea, dar acest lucru nu înseamnă că, de dragul de a mă proteja, nu iau decizii atunci când este cazul. Ştiu un lucru, se poate face performanţă şi la casele de pensii. Urmează câteva decizii de management importante”, a subliniat ministrul Muncii.

Articolul precedentDe la cititori: A testa sau a nu testa? Dilema „existențială” a Guvernului Orban
Articolul următorSoft gratuit de analiză financiară și de risc disponibil acum!