Ministrul de externe al Ungariei, Peter Szijjarto, a reacționat acum câteva zile la votul dat de Austria împotriva aderării României la Schengen.

De precizat faptul că Austria are graniță directă cu Ungaria, stat membru Schengen și nu cu România, pe care a acuzat-o în mod mincinos ca fiind una din sursele imigrației ilegale din Austria!…

Ieri (8 decembrie n.r.), a scris Szijjarto, statele membre UE au votat la Bruxelles cu privire la aderarea Croației, României și Bulgariei la spațiul Schengen. Croația a fost admisă, dar România și Bulgaria nu se pot alătura, deși amândouă merită, pentru că își protejează ferm frontierele și am făcut mult pentru a reduce migrația ilegală.

De ce nu s-au putut ele alătura? Ei bine, pentru că anumite state membre, Austria și Olanda, s-au opus prin veto. Toate celelalte țări au sprijinit (aderarea României și a Bulgariei n.r.).

Unde sunt acum comentatorii de profesie, cei care se tem pentru unitatea UE, reprezentanții Parlamentului European care vor să abolească luarea deciziilor prin unanimitate, unde sunt jurnaliștii curentului predominant liberal, unde sunt birocrații de la Bruxelles…? – se mai întreabă Szijjarto.

Comparați tăcerea de acum cu zgomotul care însoțește fiecare poziție a Ungariei în cadrul dezbaterilor de la Bruxelles.

Curentul predominant liberal și-a expus ipocrizia fără margini din nou: dacă o țară din Centrul Europei își folosește dreptul de veto, e sfârșitul lumii, distrugerea unității europene, dar dacă o face o țară din Vest, totul este în regulă… – a mai scris Szijjarto pe Facebook.

Articolul precedentTârgul de Crăciun din Craiova, pe locul al treilea într-un top european, înaintea celui de la Viena
Articolul următorAsta înseamnă să fii mafiot?… Franța și Germania sprijină Ungaria pentru a nu pierde banii de la UE!