Tabloidul britanic The Sun prezintă o situație catastrofală, tot mai des întâlnită în Regat: oamenii sunt obligați să aștepte și cinci ore pentru sosirea unei ambulanțe. Asta într-o țară cu unul dintre cele mai bine finanțate sisteme medicale din lume!

Conform unei statistici recente, 4.000 de pacienți pe săptămână – suferind de atac de cord, infarct sau alte afecțiuni majore, trebuie să aștepte peste cinci ore până la sosirea serviciilor de urgență. În perioada Ianuarie 2018 – Septembrie 2019 s-au înregistrat în Marea Britanie peste 385.000 de astfel situații! De fapt, imaginea ar putea să fie mult mai sumbră dat fiind că nu toate serviciile de ambulanță au acceptat să își prezinte statisticile referitoare la timpii de așteptare și de deplasare!

În Marea Britanie, chiar și programarea pentru o consultație la medicul de familie poate dura câteva săptămâni, iar în cazuri complicate, luni de zile. Din acest motiv, mulți români stabiliți nu doar în Marea Britanie dar și în alte țări revin în România pentru diverse controale sau tratamente medicale. Autoritățile britanice se așteaptă ca ieșirea din Uniunea Europeană să pună presiuni imense asupra sistemului medical (NHS), în condițiile în care, la această oră, el depinde literalmente de angajații veniți din alte țări!

Articolul precedentCe se întâmplă cu românii după Brexit?
Articolul următorConstruim mâine, acum!