Pensionarii sunt pregătiți să iasă în stradă și acuză Guvernul de minciună după ce, spun aceștia, Executivul nu a respectat nici măcar prevederile legii 263.

“Noi, pensionarii, am crezut de la început că nu se va da 40%, dar nu am putut nici să gândim că nu se va respecta legea 263, cel puțin inflația. Gândiți-vă că toate s-au dublat, majoritatea pensionarilor sunt la 1.200-1.500 de lei pensie. Deci, nu pot supraviețui. Noi în luna ianuarie am făcut miting pentru a aduce la cunoștință cel puțin inflația.

Au ajuns să-și vândă apartamentele să se dea în întreținere ca să poată supraviețui. Nu pot să cred la ora actuală, așa un Guvern mincinos nu a fost niciodată. Noi suntem conștienți și cu puținul, nu așteptam 40%, dar nu se poate să nu primim inflația care e stabilită prin lege. Pentru asta am acționat în judecată”, a spus Silvia Petre de la Asociația “Uniunea Pensionarilor Timiș”, la Sinteza zilei.

Iohannis, lovitură pentru milioane de pensionari. Preşedintele a retrimis în Parlament legea care ar fi crescut pensiile

Lovitură pentru pensionari. Preşedintele Klaus Iohannis a trimis în Parlament pentru reexaminare legea care prevede majorarea punctului de pensie.

Şeful statului a trimis joi Parlamentului, spre reexaminare, Legea pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 136/2020 pentru rectificarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020.

Administrația Prezidențială precizează că, prin Decizia Curții Constituționale nr. 1/2021, Legea privind aprobarea OUG nr. 135/2020 a fost parțial declarată neconstituțională. (sursa)

Articolul precedentPSD, moţiune de cenzură împotriva ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu
Articolul următorLipsă de coordonare între ministere. Virgil Popescu, despre Claudiu Năsui: În general anunță public și după aia vorbim