Amanarea ratelor la banca, implementata anul trecut, a venit, anul acesta, cu o problema care-i urmareste pe romani de cel putin 15 ani: neplata ratelor si poprirea pe venituri. In 2006, acest fenomen a luat amploare la noi, mai ales in cazul celor cu credite in franci elvetieni.

Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii Banii tai, care venituri iti sunt protejate de poprire.

Trecand peste acest aspect, nu toate veniturile pe care o persoana le incaseaza sunt eligibile pentru poprire in cazul in care a intrat in dificultate de plata catre o banca sau catre stat. Din capul locului, trebuie sa stii ca nu ti se poate retine mai mult de jumatate din salariu, indiferent de numarul de datorii si valoarea acestora.

Daca ai datorie la stat si la banca, cele doua nu iti vor opri fiecare cate 33%, asa cum se face in cazul in care ai o singura datorie, ci se ridica pragul la 50% si fiecare primeste cate 25%.

Dar, pe aceste venituri este ILEGAL sa se puna poprire:

* alocatiile de stat si indemnizatiile pentru copii;

* ajutoarele pentru ingrijirea copilului bolnav;

* ajutoarele de maternitate;

* ajutorul de deces;

* bursele de studii acordate de stat* diurnele;

* alte indemnizatii speciale stabilite prin lege.

Sunt foarte multe persoane care se plang ca le este pusa poprirea pe contul in care intra alocatia copilului. Daca este asa, mergeti la banca si clarificati problema. (sursa)

Articolul precedentRomânia se îndatorează din ce în ce mai mult: Pentru prima dată datoria publică a depăşit jumătate de trilion de lei
Articolul următorGuvernul cedează la insistențele PSD – Nu va mai ocoli Parlamentul (surse)