Fostul președinte al PNL, Ludovic Orban, și-a anunțat marți, în plenul Camerei Deputaților, demisia din grupul parlamentar liberal, dar nu și din partid.

Mai mulți parlamentari liberali au anunțat în ultima perioadă că îl vor urma pe Orban într-un alt partid, dacă acesta va părăsi PNL.

Ludovic Orban a acuzat că actuala conducere PNL a luat decizii iraționale, impuse de Klaus Iohannis, care au condus la căderea Guvernului, ruperea coaliției majoritare cu USR și prăbușirea partidului în sondajele de opinie. Pentru salvarea liberalismului autentic, este nevoie de o nouă forță politică de continuare a doctrinei lăsată moștenire de Brătieni, a mai apreciat acesta.

Orban este membru PNL din 1990.

A condus Partidul Național între 2017 și 2021 și a ocupat funcția de prim-ministru între 4 noiembrie 2019 și 7 decembrie 2020. (sursa)

Articolul precedentMaghiarii au vrut să afle dacă viața e mai scumpă la ei decât în România. Concluzia după ce au comparat prețurile
Articolul următorCând Ministerul Educației ajunge arenă de lobby pentru privați, Guvernul ajunge să uite lucruri. Coincidență, nu-i așa?