Organizatorii Târgului de Crăciun din Piața Mare, desfășurat în perioada 11 noiembrie 2022 – 2 ianuarie 2023, au anunțat că au încheiat cea mai lungă ediție a evenimentului, dar și una care se apropie de ediția record din 2019.

Primele estimări arată că Sibiul a fost vizitat în ultima lună și jumătate de peste 250.000 de turiști din alte orașe, principala atracție fiind târgul din Piața Mare.

”Estimăm un număr de peste 250.000 vizitatori din alte localități în total. Spre exemplu, la Atelierul lui Moș Crăciun au fost prezenți peste 5.600 de copii în cele șase săptămâni”, au transmis organizatorii târgului la solicitarea publicației Turnul Sfatului.

Datele de la Institutul Național de Statistică cu privire la înnoptările înregistrate în lunile noiembrie și decembrie în Sibiu nu au fost încă publicate, însă așteptările sunt similare cu cele din 2019.

Un alt criteriu după ce se poate evalua ediția din acest an îl reprezintă gradul de satisfacție și vânzările înregistrate de comercianții prezenți în Piața Mare.

Ediția cu cel ai mare număr de vânzători

A fost ediția cu cel ai mare număr de vânzători. 120 de căsuțe au fost amplasate în centrul Sibiului, 35 dintre acestea au fost ale unor expozanți din județul Sibiu, iar restul expozanților au venit din alte 20 de județe din țară.

”Dintre expozanți, 86% se declară mulțumiți de aceasta ediție, iar pentru 70% dintre aceștia ediția 2022 a fost chiar mai bună decât ediția record din 2019”, a declarat Andrei Drăgan, organizatorul târgului.

Pe baza numărului de vizitatori estimat, a feed-back-ului oferit de comercianți și gradul de ocupare al unităților de cazare din Sibiu, organizatorii estimează că Târgul de Crăciun a adus în Sibiu venituri ce depășesc 10 milioane de euro.

”În baza criteriilor precizate putem estima că veniturile în economia locală depășesc lejer pragul de 10 milioane de euro în această perioadă, luând în considerare doar înnoptările, în număr de peste 100.000 în lunile noiembrie și decembrie, precum și un buget mediu de 100 euro pe zi cheltuit pe cazare, masă, cumpărături și petrecerea timpului liber”, a explicat Andrei Drăgan, organizatorul Târgului de Crăciun din Piața Mare.

Târgul de Crăciun s-a încheiat în data de 2 ianuarie, fiind demarate deja procedurile de strângere a căsuțelor din Piața Mare. (sursa)

Articolul precedentTânără din Oradea, prinsă în timp ce vindea 100 de pastile de ecstasy
Articolul următorIncendiu de amploare, într-un garaj cu materiale combustibile din Bihor. Maşini de teren şi motociclete, distruse de flăcările violente