Primăria Brusturi a intrat în gura presei imediat după ultimele alegeri locale din 2020, atunci când proaspăt realeasă pentru al doilea mandat, primărița Livia Bârlău, PSD, și-a “permis” să sărbătorească victoria dansând pe o masă de biliard. Doamne apără și păzește!

Asupra ei s-a dezlănțuit iadul întregii prese naționale, de parcă a dansa pe o masă atunci când sărbătorești ceva, ar fi mai grav decât toate cele șapte păcate capitale puse împreună. N-a știut femeia că în fiecare ziarist cu patalama la purtător zace un creștin imaculat! În sfârșit, poate gestul primăriței a fost puțin deplasat ținând cont de funcția pe care o ocupă, însă de aici și până la o demoniza este cale lungă.

Din acel moment, orice a făcut, primărița n-a mai putut să scape de imaginea negativă care i-a fost pusă în cârcă. Corului din presă i s-au alăturat consilierii locali ai opoziției, care au profitat de orice situație pentru a o împiedica să-și facă treaba pentru care a fost aleasă.


Citiți și: DEZVĂLUIRI! Încrâncenarea penelistă din Brusturi, motivată de datoriile financiare ale unui consilier local PNL!


Ba, mai mult, primărița era acuzată de toate relele din comună: că ar fi dat foc unui sătean, apoi fânului altui sătean, că ar fi spart geamurile la două case… în sfârșit, din cauza primăriței, comuna Brusturi a fost catalogată drept KANDAHAR. Faptul că nicio acuzație dintre acestea nu a fost probată, bineînțeles că nu a contat.

De aici și până la acuzația de coautor la tentativă de omor a fost doar un pas

Totul s-a petrecut în plină zi, în chiar centrul comunei, la un magazin de materiale de construcții deținut de familia Bârlău. Acolo a avut loc o altercație între soțul primăriței și un fost procuror, altercație la care a participat și primărița.

După acest eveniment nefericit, presa a izbucnit cu și mai mare furie împotriva Liviei Bârlău. Aceasta, împreună cu soțul ei, sunt acuzați de tentativă de omor în dauna fostului procuror. Practic, a avut loc o bătaie între aceștia în incinta unei societăți comerciale deținute de către soții Bârlău, cum spuneam, în centrul comunei și în plină zi.

Nu putem și nici nu vrem să tragem concluzii, deoarece procesul este încă în curs, însă nu putem să nu subliniem că o parte a presei a pus, bineînțeles, toate tunurile iarăși pe primăriță, dar n-a scos o vorbuliță despre fostul procuror agresat, care are și el niște… bube în cap, ca de exemplu “trafic de persoane” peste frontiera României. De precizat că fostul procuror se cunoștea cu soții Bârlău, adică nu era acolo întâmplător.


Citiți și: ”Procurorul” care se dă victimă la Brusturi a fost arestat pentru trafic de prostituate


Cum spuneam, procesul este în curs și abia după pronunțarea verdictului vom vedea cine și în ce măsură se face vinovat.

Până atunci, cred că ar fi incorect să o “crucificăm” pe primăriță și poate cel mai potrivit ar fi să privim și înspre realizările și nerealizările edilului din Brusturi, deoarece, totuși, a fost realeasă cu peste 60% din voturi, ceea ce înseamnă ca oarece realizări o fi având.

Deocamdată, între voturile împotrivă ale consilierilor liberali din opoziție la orice propunere venită din partea primăriței pesediste și acuzațiile și denunțurile de toate felurile din partea acelorași persoane, instituția primăriei Brusturi se străduiește să ducă înainte lucrările deja începute, unele chiar în mandatul precedent.

În acest context i-am solicitat primăriței Livia Bârlău un punct de vedere față de realizările și problemele cu care se confruntă.

“Problemele cu care mă confrunt în mod direct sunt legate de  înregistrarea unei NOTIFICĂRI de restituire sume, venită de la Ministerul Dezvoltării,  pe motiv că, comuna Brusturi nu deține o Autorizație valabilă la obiectivul de Alimentare cu apă.

Această Notificare a fost executorie, deși am contestat-o și încă suntem în proces, dar din luna mai 2021 și până azi, încă avem blocate cotele de impozit și TVA ale comunei, practic ne sunt blocați banii necesari dezvoltării și cofinanțărilor la proiecte.

În consecință, ne-au fost asigurate doar salariile, iar din banii de impozite și taxe locale s-a putut plăti doar funcționarea: iluminatul stradal, salubrizarea comunei, internet, abonament telefon.

În acest mod, mai spune Livia Bârlău, prin aceste tertipuri, de doi ani de zile, 2021 – 2023, comuna este sortită la NEDEZVOLTARE, dar eu sper că anul acesta lucrurile să intre pe un făgaș normal și să ne putem relua activitatea.” (A.O.)

Articolul precedentInformații noi în dosarul jandarmului acuzat că ar fi zgâriat o mașină parcată neregulamentar
Articolul următorProfit-record pentru bănci, în anul în care românii cu credite au sărăcit. Bancherii și-au frecat mâinile la sfârșitul lui 2022