printreranduri.net: O contribuție majoră, chiar esențială, în declanșarea pandemiei, dar mai ales în perpetuarea fricii populației în cazul COVID-19 au avut-o „autoritățile”: de la OMS, până la guverne, ministere ale sănătății, poliție, instituțiile pentru Situații de Urgență, etc. Ele au fost „ajutate” de mass media aservită și cumpărată care a transmit numai știri oficiale. Împreună, aceste două entități au inventat pandemia!

Pentru că pandemia a existat doar pentru că s-a vorbit despre ea. Timp de doi ani, celelalte subiecte au eșuat să-și facă intrarea pe agenda publică monopolizată de Covid-19. Realitatea din teren a fost amplificată de presă și transformată într-o veritabilă isterie.

Așa cum am mai afirmat, fără presă, pandemia nici nu ar fi existat. Dacă presa nu ar fi vorbit despre ea, poate nici nu aflam că există. Iar de prin luna februarie presa nu îi mai acordă atenție, fiind preocupată cu alte „știri” mai importante despre război, inflație, etc. Din punct de vedere mediatic, pandemia nu mai există. „Noul” coronavirus s-a învechit și a dispărut din discursul mass media. Deci, nu mai e nicio pandemie. Indiferent de realitate, de numărul de bolnavi, morți, vaccinați, etc.

După mass media, astăzi a venit și rândul „autorităților” să închidă subiectul.
În mod oficial, abia de astăzi putem spune că s-a terminat cu COVID-19 în România. De ce astăzi? Pentru că abia acum dispare informarea zilnică (oficială) despre numărul de cazuri, spitalizări și decese! Începând de astăzi dipar știrile oficiale zilnice despre COVID-19.

Ministerul Sănătății, condus astăzi de fostul reprezentant al României pe lângă OMS, a transmis presei că „de acum înainte veți primi o informare săptămânală privind situația COVID. Ea va fi transmisă în fiecare zi de luni (…) Informarea va fi săptămânală, similar cu ceea ce se face pe gripă. În această perioadă nu am mai avut decât un raport subunitar al ratei bazale de reproducere, iar numărul de cazuri, respectiv de spitalizare și ATI e redus.”

Așadar, în ciuda ratei foarte mici de vaccinare, România a reușit să scape de COVID-19. Aș vrea să felicit „autoritățile” pentru o astfel de realizare, însă ele nu au, din păcate, prea multe merite pe care să și le poată asuma. În afară, poate de faptul că au perpetuat (cu bună știință sau din prostie) panica și frica, transformându-le în stări de guvernare.

sursa – printreranduri.net

Articolul precedentMircea Vintilă și Ducu Bertzi cântă la Festivalul Național de Folk, de la Băile Felix
Articolul următorCum îți poți salva economiile de inflație. Economiștii nu recomandă cumpărarea de imobiliare în această perioadă