Începând cu 01.10.2022 𝗜𝗥𝗖𝗖 𝘃𝗮 𝗰𝗿𝗲𝘀̦𝘁𝗲 𝗱𝗲 𝗹𝗮 𝟮,𝟲𝟱% 𝗹𝗮 𝟰,𝟬𝟲%, iar din 1 ianuarie 2023 la 5,3%, ceea ce înseamnă o creștere a ratelor cu 26%, începând de anul viitor. Pentru un credit de 250.000 de lei, pe 25 de ani creșterea este de la 1560 lei la 1984 lei, în conditiile în care în acest an a mai crescut cu aproximativ 250 lei.

Creditele persoanelor fizice, ale căror dobânzi sunt calculate în funcție de ROBOR, pot fi transformate în credite raportate la IRCC conform OUG 19/2019, fără costuri. Amintesc ca ROBOR a crescut în ultimul an de aproximativ 7 ori și că acești indici sunt în legătură strânsă cu rata inflației. Inflația este influențată de consum și de creșterea prețurilor la energie, care cu greu vor putea fi stăvilite în perioada următoare.

Chiar dacă procedura presupune puțină birocratie si câteva drumuri în plus, trebuie sa știti ca băncile au oferte încă calculate la IRCC de 2,65%. Dacă începeți demersurile înainte de 01.10 cu siguranță veți putea beneficia de aceleasi condiții până la finalizarea demersului.

De asemenea, 𝗿𝗲𝗮𝗺𝗶𝗻𝘁𝗲𝘀𝗰 𝗶̂𝗻𝗱𝗲𝗺𝗻𝘂𝗹 𝗺𝗲𝘂 𝘀̦𝗶 𝗶̂𝗶 𝘀𝗳𝗮̆𝘁𝘂𝗶𝗲𝘀𝗰 𝗽𝗲 𝗯𝗶𝗵𝗼𝗿𝗲𝗻𝗶 𝘀𝗮̆ 𝗶̂𝗻𝗰𝗵𝗲𝗶𝗲 𝗰𝗼𝗻𝘁𝗿𝗮𝗰𝘁𝗲 𝗱𝗲 𝗳𝘂𝗿𝗻𝗶𝘇𝗮𝗿𝗲 𝗮 𝗲𝗻𝗲𝗿𝗴𝗶𝗲𝗶 𝗲𝗹𝗲𝗰𝘁𝗿𝗶𝗰𝗲 cu societatea Hidroelectrica. Prețul oferit de aceasta companie 100% românească, este de 0,72 lei/kwh (toate taxele incluse) fix și invariabil, timp de un an de zile.

În acest mod, dăm cu toții dovadă de solidaritate și eliminăm plățile compensatorii pe care ar trebui să le facă Statul Român în următoarele 12 luni, inclusiv unor furnizori străini. (sursa)

Articolul precedentOradea pare un oraș din Occident, dacă n-ai văzut niciodată un oraș din Occident…
Articolul următorStingeţi becul! De la Bruxelles, ministrul Energiei anunță: Reducere obligatorie a consumului de electricitate!