Anthony Fauci susține că doza booster este suficientă pentru noua tulpină. „Nu este nevoie de vaccinuri speciale pentru varianta Omicron.”

O “acţiune puternică” este “urgentă” în faţa propagării rapide a variantei Omicron de coronavirus, deoarece “vaccinarea singură nu va fi suficientă”, a avertizat miercuri Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC).

“În situaţia actuală, vaccinarea singură nu ne va permite să prevenim impactul variantei Omicron, deoarece nu avem timp să umplem golurile încă existente în ceea ce priveşte vaccinarea”, a declarat directoarea ECDC, Andrea Ammon, într-o alocuţiune video.

Dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Național pentru Alergii și Boli Infecțioase, spune că în momentul de față nu este nevoie de „vaccinuri specifice unor variante” pentru combaterea variantei Omicron a coronavirusului, relatează Business Insider.

„Regimurile noastre de vaccin de rapel funcționează împotriva Omicron”, a declarat Fauci, directorul Institutului Național de Alergie și Boli Infecțioase, într-un briefing de la Casa Albă COVID-19 miercuri. „În acest moment, nu este nevoie de un booster specific variantei”.

Jeff Zients, coordonatorul Casei Albe pentru gestionarea pandemiei, i-a îndemnat pe americani în cadrul aceleiași conferință de presă să se vaccineze cu doza booster a unui vaccin anti-Covid.

„Este critic să vă vaccinați astăzi dacă sunteți eligibili pentru doza booster”, a subliniat acesta.

Varianta Omicron s-a răspândit în cel puțin 36 de state americane și a afectat peste 75 de țări, Organizația Mondială a Sănătății avertizând marți că aceasta se răspândește într-un ritm fără precedent.

Centrul pentru Prevenirea și Combaterea Bolilor a declarat săptămâna trecută că majoritatea cazurilor de infectare cu varianta Omicron prezintă simptome ușoare, precum tusea și oboseala. (ziare.com)

Articolul precedent„Vaccinarea singură nu este suficientă împotriva Omicron”. ECDC recomandă revenirea la telemuncă şi prudenţă în timpul sărbătorilor
Articolul următorMoștenirea Cîțu: Violarea legală a domiciliului!