Update 25 aprilie Ora 10.30: Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a confirmat, marți dimineață, informațiile G4Media.ro. Ciolacu a spus că a propus în coaliție impozitarea progresivă a veniturilor angajaților de stat care cumulează pensia cu salariul și care depășesc venitul președintelui României, de aproximativ 25.000 de lei brut.

„Vorbim numai de zona bugetară, dacă prin cumul depășești salariul brut al președintelui – 25.000 lei – e normal să vii cu o impozitare suplimentară, pentru că sunt două venituri amândouă de la bugetul de stat. (…) Eu cred că abordarea corectă e impozitarea suplimentară pe preguri. Aici va veni Ministerul Finanțelor cu o analiză. (…) Zona de privat nu a fost discutată. A fost vorba numai de veniturile de la statul român. Dacă ești pensionar de la statul român și ești și angajat la stat”, a afirmat liderul PSD.

Știrea inițială, 24 aprilie: Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a propus, luni după-amiază, în ședința coaliției, ca angajații de la stat care cumulează pensie cu salariu, dar și acele venituri de la stat care depășesc venitul președintelui României (aprox. 25.000 lei brut) să fie impozitate progresiv, au declarat pentru G4Media surse politice.

Este vorba de venitul din cumulul de pensie cu salariu, pensiile speciale, pensiile speciale cumulate cu alt fel de pensie, salariile de la companiile de stat sau cele de reglementare (ANRE, ASF). Potrivit acestora, măsura a fost propusă din cauză că au existat situații în care pensia cu salariul (cazul Dorneanu) ajungeau la 100.000 de lei pe lună.

Liderul PSD ar fi cerut o analiză pentru a se stabili dacă măsura supraimpozitării veniturilor bugetarilor care depășesc salariul președintelui poate fi aplicată doar în sectorul public sau ea va trebui aplicată și în sectorul privat pentru a rezista la un eventual control de constituționalitate. (sursa)

Articolul precedentDieta ketogenică. Ce nu știai despre dieta keto. Riscuri
Articolul următorPSD vrea ca o persoană să nu poată face parte din mai mult de un consiliu de administrație, iar prezența în funcție să fie condiționată de experiența în domeniu